Over poffertjes

Wat zijn de basisingrediënten voor poffertjes? De recepten (soms niet meer dan een opsomming van ingrediënten) die ik terug heb kunnen vinden, kunnen volgens culinair journalist Joop Witteveen grofweg ingedeeld worden in "armeluis" en "rijkeluis". [1, 2] In het eerste geval wordt het beslag gemaakt van boekweitemeel, (lauw) water en gist, in het tweede geval van een mix van boekweitemeel en patentbloem, (lauwe) melk, gist en twee tot vier eieren per halve kilogram meel. Waarmee De Gebroeders Werk hun beslag samenstelden is niet overgeleverd. De familie Werk-Huizinga heeft in 1962 wel een tipje van de sluier opgelicht. Toen hun demontabele  kraam, niet nauwkeuriger te dateren dan tweede helft negentiende eeuw, eind 1961 aan het Openluchtmuseum in Arnhem werd verkocht, werden kennis en ervaring van Louwrens Werk (neef van De Gebroeders) voor het nageslacht op papier vastgelegd. Hij gebruikte uitsluitend boekweitemeel, water en melk in de verhouding 1 op 1 en gist. [3] Om de poffertjes kleur te geven voegde hij stroop aan het beslag toe. Volgens Piet Albers, die omstreeks 1963 in het bezit kwam van de poffertjeskraam van De Gebroeders Werk en deze ruim dertig jaar tot aan zijn overlijden exploiteerde, werd stroop in de regel alleen gebruikt om oliebollen te kleuren. Poffertjesbeslag moet bestaan uit boekweitemeel én tarwebloem. Alleen uit boekweitemeel zijn poffertjes niet lekker. Maar Mullens denkt daar anders over [2]. Het beslag moet de eenvoud zelve zijn: de allerbeste kwaliteit boekweitemeel, gist en water. Géén eieren, géén melk en géén vet.

Bron: http://home.hccnet.nl/h.werk/Poffertjes.htm

Poffertjes mmm Lekker!

Normaal voorzien wij onze porties van een echte krul roomboter en poedersuiker. Maar het is ook mogelijk om de poffertjes te serveren met: Ammaretto, Grandmanier , rum, slagroom, warme kersensaus en chocoladesaus! Benieuwd naar de meerprijs van deze service, vraag naar ons luxe pakket!

Wij beschikken ook over voldoende andere units, in diverse stijlen om uw event geheel naar wens op te luisteren. Wilt u oudhollands of bloemen/romantisch, 19de eeuws Ot en Sien – stijl of Rien Poortvliet-thema met de beroemde kabouters? Wij regelen het voor u, op maat! U ontdekt nu vanzelf het verschil tussen een poffertjesbakker en iemand die poffertjes bakt ! Wij doen geen concessie’s aan kwaliteit. Zoekt u de beste oplossing? Dan bent u geslaagd!

Onze oudhollandse poffertjeskraam bakt volgens ouderwets familie recept de beste poffertjes op ambachtelijke wijze voor u. Wij maken gebruik van o.a. vanillestokjes en molenaars-meel om onze authentieke en exclusieve smaak te verkrijgen. Uiteraard word ons beslag op de dag van uw evenement bereidt, zodat u verzekerd bent van een vers top product. Wij maken geen gebruik van fabrieksmixen. Poffertjes worden standaard geserveerd op een schaaltje (10 stuks) met roomboter en poedersuiker. Voor de liefhebber zijn er ook diverse likeurtjes – zie likeuren op de poffertjes – ( luxe pakket ) aanwezig.

poffertjeskraam huren

poffertjeskraam - feest - poffertjesbakker - poffertjesplaat - huren - verhuur - poffertjeskraam huren - hollandse bruiloft- poffertjes huren - poffertjeskraan te huur - mobiele poffertjeskraam